Τώρα... ότι συμβαίνει (12.04.20)

Από τη παρουσία μου στην εκπομπή «Τώρα ότι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη στο OPEN.

Σχετικά με την παράταση προστασίας πρώτης κατοικίας και την άρνηση των θεσμών να την αποδεχθούν .
Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εισηγήθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και αυτή απεδέχθη τα εξής:
1. Παύση των stress tests των τραπεζών.
2.Χαλάρωση των δεικτών κεφαλαιουχικής επάρκειας και επάρκειας ρευστότητας
3. Δυνατότητα στις τράπεζες της Ευρωζώνης χρησιμοποιούν τα κεφαλαιουχικά αποθέματα και τα αποθέματα ρευστότητας για δανεισμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Αφού λοιπόν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λαμβάνει μέτρα χαλάρωσης και επιτρέπει στις τράπεζες μια πιο ευέλικτη πολιτική απέναντι στους δανειολήπτες, ποιοι είναι οι θεσμοί που αντιδρούν και με ποια αιτιολογία;
Είναι δεδομένο , ότι χωρίς καθυστερήσεις, η κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να νομοθετήσει την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας όπως ισχύει σήμερα αλλά και να εκπονήσει ένα πολύ πιο γενναίο πλαίσιο ρύθμισης δανείων και προστασίας της κατοικίας με διεύρυνση των δικαιούχων , λιγότερο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και μεγαλύτερη δυνατότητα διαγραφής χρεών. Προϋπόθεση της οικονομικής ανάταξης είναι η κοινωνική ειρήνη και κοινωνική ειρήνη με πλειστηριασμούς απλά δε γίνεται .

Επικοινωνία

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Ομήρου 6, 105 64

Κολωνάκι, Αθήνα

+30 211 18 21 018

+30 210 36 36 710

+30 210 36 36 711

+30 210 36 36 770

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.