Βιογραφικό

Κώστας Δημητρίου Τσουκαλάς

O Κώστας Δημητρίου Τσουκαλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Γορτυνία Αρκαδίας, την Ιτέα Φωκίδας και την Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε το 2008 από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2010 που ίδρυσε το προσωπικό του  δικηγορικό γραφείο και έχει χειριστεί τα τελευταία έτη εκατοντάδες υποθέσεις όλων των φασμάτων του δικαίου. Είναι μαχόμενος δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει ειδικευθεί στο εργατικό δίκαιο, στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό δίκαιο, όπως και στο Τραπεζικό Δίκαιο με επίκεντρο την ρύθμιση οφειλών (δικαστικά και εξωδικαστικά). Διαθέτει σημαντική δικαστηριακή  εμπειρία με καθημερινές παραστάσεις στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων δικαιοδοσίας  της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας. Υποθέσεις που χειρίστηκε τα τελευταία χρόνια διαμόρφωσαν μέρος της επικρατούσας νομολογίας των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, ενώ υπερασπιζόμενος δανειολήπτες ακύρωσε δικαστικά εκατοντάδες πλειστηριασμούς και πέτυχε μερικές από τις μεγαλύτερες διαγραφές οφειλών στην ιστορία του ν.3869/2010 (νόμος Κατσέλη για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά). Ο ίδιος αναλαμβάνει προσωπικά τις υποθέσεις.

Είναι Πιστοποιημένος δικηγόρος από τον ΕΦΚΑ στη διαδικασία για την έκδοση συντάξεων. Έχει διατελέσει και εξακολουθεί να είναι νομικός σύμβουλος Πανελλήνιων Συνδικαλιστικών Σωματείων, Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επαγγελματικών Επιμελητηρίων,  καθώς και πολλών  επιχειρήσεων. Από το 2014 έως 2016 ήταν μέλος στην  Πενταμελή Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ για εργατικές υποθέσεις μεταξύ προπονητών και Αθλητικών Συλλόγων. Τυγχάνει μόνιμος νομικός σύμβουλος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει αναπτύξει έντονη  κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε επί χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος των φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι «ο δικηγόρος οφείλει να στέκεται στο  πλευρό της κοινωνίας», επέλεξε από την αρχή της επαγγελματικής του πορείας την υπεράσπιση των αδυνάμων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των δανειοληπτών.

Στο δημόσιο λόγο του πήρε ξεκάθαρη θέση κατά των πολιτικών που υπονόμευσαν τον δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και περιέστειλαν τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών.

Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και σε εφημερίδες για τις εξελίξεις στο εργατικό δίκαιο, στην κοινωνική ασφάλιση και στο ζήτημα των κόκκινων δανείων. Παρεμβαίνει με άρθρα και σε εκδόσεις συλλόγων εργαζομένων και συνταξιούχων. Περαιτέρω, πέραν της αρθρογραφίας σε επιστημονικά περιοδικά, παρεμβαίνει με άρθρα – σχόλια περί των κοινωνικών και οικονομικών  εξελίξεων σε πανελλαδικές εφημερίδες και sites. Έχει εισηγηθεί σε πολλά σεμινάρια Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου ως εκπαιδευτής, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης σε θέματα εργατικής νομοθεσίας του περιοδικού «Επιχείρηση».

Το δικηγορικό  γραφείο, του οποίου είναι επικεφαλής, αποτελείται από πλειάδα καταρτισμένων δικηγόρων που εξειδικεύονται σε ζητήματα, εργατικού δικαίου, ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού δικαίου, ζητήματα υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (πτωχεύσεις μικρού αντικειμένου, εξωδικαστικός συμβιβασμός, δίκαιο αναγκαστικής εκτέλεσης), διοικητικού- δημοσιουπαλληλικού δικαίου, αστικού, οικογενειακού, εμπορικού, φορολογικού και ποινικού δικαίου.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Επικοινωνία

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Ομήρου 6, 105 64

Κολωνάκι, Αθήνα

+30 211 18 21 018

+30 210 36 36 710

+30 210 36 36 711

+30 210 36 36 770

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.