• Ο δικηγόρος στο πλευρό της κοινωνίας

  Ο δικηγόρος στο πλευρό της κοινωνίας

  Συνέπεια, εμπειρία, εξειδίκευση, κατάρτιση, ευαισθησία
 • Ο δικηγόρος στο πλευρό της κοινωνίας

  Ο δικηγόρος στο πλευρό της κοινωνίας

  Συνέπεια, εμπειρία, εξειδίκευση, κατάρτιση, ευαισθησία
 • Ο δικηγόρος στο πλευρό της κοινωνίας

  Ο δικηγόρος στο πλευρό της κοινωνίας

  Συνέπεια, εμπειρία, εξειδίκευση, κατάρτιση, ευαισθησία
 • Ο δικηγόρος στο πλευρό της κοινωνίας

  Ο δικηγόρος στο πλευρό της κοινωνίας

  Συνέπεια, εμπειρία, εξειδίκευση, κατάρτιση, ευαισθησία

Το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη (S. Freud)

Κώστας Δ. Τσουκαλάς

O Κώστας Δημητρίου Τσουκαλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Γορτυνία Αρκαδίας, την Ιτέα Φωκίδας και την Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε το 2008 από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2010 που ίδρυσε το προσωπικό του  δικηγορικό γραφείο και έχει χειριστεί τα τελευταία έτη εκατοντάδες υποθέσεις όλων των φασμάτων του δικαίου. Είναι μαχόμενος δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει ειδικευθεί στο εργατικό δίκαιο, στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό δίκαιο, όπως και στο Τραπεζικό Δίκαιο με επίκεντρο την ρύθμιση οφειλών (δικαστικά και εξωδικαστικά). Διαθέτει σημαντική δικαστηριακή  εμπειρία με καθημερινές παραστάσεις στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων δικαιοδοσίας  της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας. Υποθέσεις που χειρίστηκε τα τελευταία χρόνια διαμόρφωσαν μέρος της επικρατούσας νομολογίας των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, ενώ υπερασπιζόμενος δανειολήπτες ακύρωσε δικαστικά εκατοντάδες πλειστηριασμούς και πέτυχε μερικές από τις μεγαλύτερες διαγραφές οφειλών στην ιστορία του ν.3869/2010 (νόμος Κατσέλη για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά). Ο ίδιος αναλαμβάνει προσωπικά τις υποθέσεις.

Είναι Πιστοποιημένος δικηγόρος από τον ΕΦΚΑ στη διαδικασία για την έκδοση συντάξεων. Έχει διατελέσει και εξακολουθεί να είναι νομικός σύμβουλος Πανελλήνιων Συνδικαλιστικών Σωματείων, Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επαγγελματικών Επιμελητηρίων,  καθώς και πολλών  επιχειρήσεων. Από το 2014 έως 2016 ήταν μέλος στην  Πενταμελή Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ για εργατικές υποθέσεις μεταξύ προπονητών και Αθλητικών Συλλόγων. Τυγχάνει μόνιμος νομικός σύμβουλος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει αναπτύξει έντονη  κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε επί χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος των φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι «ο δικηγόρος οφείλει να στέκεται στο  πλευρό της κοινωνίας», επέλεξε από την αρχή της επαγγελματικής του πορείας την υπεράσπιση των αδυνάμων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των δανειοληπτών.

Στο δημόσιο λόγο του πήρε ξεκάθαρη θέση κατά των πολιτικών που υπονόμευσαν τον δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και περιέστειλαν τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών.

Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και σε εφημερίδες για τις εξελίξεις στο εργατικό δίκαιο, στην κοινωνική ασφάλιση και στο ζήτημα των κόκκινων δανείων. Παρεμβαίνει με άρθρα και σε εκδόσεις συλλόγων εργαζομένων και συνταξιούχων. Περαιτέρω, πέραν της αρθρογραφίας σε επιστημονικά περιοδικά, παρεμβαίνει με άρθρα – σχόλια περί των κοινωνικών και οικονομικών  εξελίξεων σε πανελλαδικές εφημερίδες και sites. Έχει εισηγηθεί σε πολλά σεμινάρια Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου ως εκπαιδευτής, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης σε θέματα εργατικής νομοθεσίας του περιοδικού «Επιχείρηση».

Το δικηγορικό  γραφείο, του οποίου είναι επικεφαλής, αποτελείται από πλειάδα καταρτισμένων δικηγόρων που εξειδικεύονται σε ζητήματα, εργατικού δικαίου, ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού δικαίου, ζητήματα υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (πτωχεύσεις μικρού αντικειμένου, εξωδικαστικός συμβιβασμός, δίκαιο αναγκαστικής εκτέλεσης), διοικητικού- δημοσιουπαλληλικού δικαίου, αστικού, οικογενειακού, εμπορικού, φορολογικού και ποινικού δικαίου.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Το γραφείο

Το δικηγορικό γραφείο "Κωνσταντίνου Τσουκαλά & συνεργατών" ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα νομικών ζητημάτων και κυρίως εξειδικεύεται στο Εργατικό Δίκαιο και το Συνταξιοδοτικό - Ασφαλιστικό Δίκαιο, καθώς και με υποθέσεις ρύθμισης δανείων εξωδικαστικά και δικαστικά (νόμος 3869/2010 υπερχρεωμενών νοικοκυριών, γνωστός και ως "νόμος Κατσέλη", και Κώδικας Δεοντολογίας) και με ζητήματα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Ειδικεύεται επίσης στο Εργατικό και Συνταξιοδοτικό - Ασφαλιστικό Δίκαιο.

Σας ενημερώνουμε για τη δυνατότητα υπαγωγής σας στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Ν.3869/2010 - "Νόμος Κατσέλη"), και αναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τη ρύθμιση των δανείων σας. Ακόμη και αν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή σας στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αναλαμβάνουμε την εκπροσώπησή σας προς τους πιστωτές σας, προκειμένου να επιτευχθεί μια εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών σας και μια συμφέρουσα αποπληρωμή των δανείων σας.

Ο νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά παρέχει τη δυνατότητα σε οφειλέτες - φυσικά πρόσωπα (αλλά και εμπόρους υπό προϋποθέσεις), οι οποίοι βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων τραπεζικών οφειλών χωρίς δικό τους δόλο, να ρυθμίσουν τα χρέη τους και, εφ όσον πληρούν τις προϋποθέσεις, να απαλλαγούν από μέρος ή και από το σύνολο των χρεών τους, προστατεύοντας την πρώτη και μοναδική τους κατοικία. Ακόμη και οι εγγυητές δανείων, έχοντας τις ίδιες υποχρεώσεις με τους δανειολήπτες, μπορούν να κάνουν χρήση του νόμου, αρκεί και ο εγγυητής να πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο νόμο.

Αλλαγές έχουν επέλθει με τους νόμους 4161/2013 και 4336/2015. Σημαντική είναι η υποχρέωση του δανειολήπτη να επικαιροποίηση την εκκρεμή αίτησή του.

Καλέστε μας να ορίσουμε ραντεβού, προκειμένου να μάθετε αν μπορείτε να υπαχθείτε στο νόμο.

Αναλαμβάνουμε την υπόθεσή σας σε Αθήνα και επαρχία με συνέπεια, εμπειρία, εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση, ώστε να διεξαγάγουμε επιτυχώς την υπόθεσή σας.

Επικοινωνία

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Ομήρου 6, 105 64

Κολωνάκι, Αθήνα

+30 211 18 21 018

+30 210 36 36 710

+30 210 36 36 711

+30 210 36 36 770

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.